diumenge, 8 de desembre del 2013

Copa de Fires 2013, campionat de ràpides

Aquest dissabte 7 de desembre, al ball de la Lira Ampostina, s'ha celebrat la segona edició de la Copa de Fires, el campionat de partides ràpides d'escacs que el Club Escacs Amposta organitza en motiu de les Fires de la nostra ciutat.


Una vegada més s'ha assolit una excel·lent participació amb 41 jugadors vinguts del Maestrat, Montsià, Baix Ebre i inclús Salou i Valls. L'organització del campionat emfatitza l'agraïment a tots els participants per la seva presència en el torneig.

Vista dels primers taulers:




Vista dels darrers taulers:



D'acord amb les bases del torneig, a ser 41 jugadors es van disputar un total de 9 rondes. El campionat va tenir una partida clau en la ronda 5, quan van jugar al primer tauler els dos millors jugadors en rànquing del torneig, Santi Añó amb blanques (que venia de fer taules en la partida anterior) i Robert Roiget amb negres (invicte fins al moment).

Santi Añó (Peó 8) -v- Robert Roiget (Masdenverge)

El jugador del C.E. Masdenverge, Robert Roiget, va resultar-ne vencedor i semblava que no tindria rival fins que en la ronda 7 el jugador del Peó 8, Ivan Salvadó, li va parar els peus i infringir la primera derrota. 

Robert Roiget (Masdenverge) -v- Sergi Mascarell (Masdenverge)

Això obstant, el jugador de Masdenverge va refer-se i va guanyar les dues rondes restants assolint així el primer lloc en la classificació. 

Els jugadors més joves, de sub-08 fins a sub-14, van jugar amb entusiasme el torneig -alguns d'ells disputaven per primera vegada un campionat d'aquestes característiques!- i es van beneficiar del desgast dels jugadors de més edat per donar moltes sorpreses en les darreres rondes. Els jugadors sub-16, en canvi, van demostrar un gran nivell jugant sempre en els 10 primers taulers, demostrant tots que ja són jugadors consolidats.

Pablo Baquedano (Saragossa), que va causar sensació en els
campionats celebrats per festes d'agost, va disputar un excel·lent torneig 

La classificació final, després de les 9 rondes, va ser la següent:


I els trofeus van recaure en:

1r Classificat - Robert Roiget (Masdenverge)

2n Classificat - Santi Añó (Peó 8)

3r Classificat - Ivan Salvadó (Peó 8)

1r Local (#5) - Joanen Ferré (Amposta)

Millor sub 16 (#6) - Carlos Celma (La Ràpita)

1r Major de 55 anys (#12) - Daniel Rius (Amposta)

Millor sub 12 (#14) - Pablo Baquedano (Saragossa)

Millor sub 14 (#16) - Xavier Aloy (Amposta)

Millor sub 10 (#18) - Pau Morales (Vinaròs)

Millor sub 08 (#36) - Gerard Añó (Peó 8)

Pablo Baquedano reben el trofeu que l'acreditava com
el millor jugador sub-12 de la Copa de Fires 2013


Finalment fer constar el més sincer agraïment a tots els participants i recordar als més menuts que properament, el 22 de desembre, es disputarà un campionat infantil d'escacs: el torneig de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada