dilluns, 19 de maig del 2014

Actiu d’escacs “Ciutat d’Amposta”, MC Llàtzer Bru primer campió

El Club Escacs Amposta ha celebrat aquest cap de setmana un campionat vàlid per a ELO català, l'Actiu d’escacs “Ciutat d’Amposta”.


Disputat al ball de la Lira Ampostina, i organitzat en motiu de la Festa al Mercat a la Plaça. es van aplegar 42 participants de tota la província, des d’Alcanar fins Calafell, per a disputar un total de 7 rondes. El torneig va discórrer puntual i amb partides molt igualades al ritme de 15 minuts amb increment de 5 segons/jugada.


El campió absolut del torneig va ser el MC Llàtzer Bru, jugador del Cerdanyola del Vallès però nascut a l’Ampolla, que va guanyar totes les partides que va jugar. La segona plaça va ser per a Francesc Fernández Muixí, del Reus Deportiu, que va assolir 6 punts. 


El tercer graó del podi va ser el més disputat, ja que tres jugadors van aconseguir 5 punts. Pel desempat el millor d’ells, i tercer classificat de l’actiu, va ser Rafel Cabrera de l’Ampolla. Just al seu darrera van quedar Carlos Celma (de la Ràpita) i Josep Chavarria (de l’Amposta i millor jugador local). Cal destacar també l’excel·lent participació de Vicens Ordobas, que malgrat ser 6é sent el millor dels jugadors amb 4,5 punts, va donar grans lliçons de com es juguen els finals d’escacs.


Per trams el millor 1900-1999 va ser Marc Bautista, jugador del club Peó Vuit de Roquetes. En el tram 1800-1899 el millor va ser el calafellenc Roberto Segura. Finalment, el tram 1700-1799 va ser per a Vicent Ferrer del Tortosa. El trofeu per al veterà va recaure en mans del tortosí Manolo Rodríguez.


Els trofeus per trams d’edat o infantils van ser per a Ruben Gómez (sub-16) d’Alcanar, Xavier Aloy (sub-14) d’Amposta, per a un esplèndid Diego Zafra (sub-12) del Masdenverge i per a Ivan Querol (sub-10) també del Masdenverge.


El torneig va estar arbitrat per Gumersind Maseras i Ruben Morales, sense que hi hagués cap incidència. L’Actiu d’escacs “Ciutat d’Amposta”, organitzat per primera vegada en aquest format i vàlid per a ELO català, es van jugar 4 rondes pel matí i 3 per la tarda, amb un dinar de germanor entre tots els participants que van voler assistir-hi.

Va ser una agradable experiència per a jugadors i organitzadors, pel que el Club Escacs Amposta agafa ànims per repetir una nova edició l’any vinent.



Podeu consultar els resultats i classificacions en la web de Chess Results.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada